Această carte, despre niște lucruri întîmplate la sfîrșitul anilor ̓50 - începutul anilor ̓60, este o carte de actualitate. Mecanismul fundamental descris în această carte funcționează și în clipa de față sau problema fundamentală este extrem de actuală și creează încleștarea pe care o puteți vedea cu toții acum, avînd în centru justiția. Raportul dintre politic și justiție este, de fapt, cauza cauzelor pentru toate aceste orori pe care le putem afla, cei care nu au trăit acele timpuri, din cartea aceasta. [...] Un aspect extrem de interesant al acestei cărți este viziunea din partea răului. Am citit multe cărți, după 1989, despre spațiul concentraționar, despre torționari, despre închisori, dar mai toate sunt din punctul de vedere al celor care au suferit, cei care s-au aflat în temniță și de acolo văzută epoca, suferința, ce se întîmpla în aceste pușcării. Ce are această carte interesant este analiza, radiografia călăului. Cum a apărut unul ca Vișinescu? Cum au apărut Vișineștii? Și foarte interesant cum comunismul racola din marginea societății persoanele cele mai frustrate, persoane care adunau în ele ură încă din copilărie, din diverse motive care nu le priveau. Pentru că existau destui dezmoșteniți ai soartei și în perioada interbelică. Pe toții copiii ăștia închiși în ei care adunau ură, săraci, aflați la marginea societății, pe toți ăștia i-a luat comunismul, i-a pus în față și le-a dat posibilitatea să se răzbune pe cine au avut la dispoziție. Acest mecanism este descris, după părerea mea, în premieră, în această carte.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.