Lista numelor cuprinse în volumul său, apărut la Editura Polirom, este cu siguranță una care ne duce cu gîndul la oameni care întruchipează grandoarea unor personalități mari. Teodor Baconschi prezintă nu atît numele, cît persoana, omul care se ascunde în spatele acestuia. Totuși, lumea modernă – prin egalitarismul democratic sau biografismul demistificator – preferă închinării la „marii oameni ca la niște icoane” o filtrare printr-o grilă critică, nuanțată și uneori menită să demoleze acea constructivă admirație a grandorii. Teodor Baconschi ne arată că au existat și în continuare există oameni care pot schimba soarta colectivităților umane, lăsînd urme în ceea ce numim viață – spirite mari, menite să deschidă uși și să ofere lumii noi perspective.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.