Este vorba de un artist fictiv: Jed Martin. Nu un practicant al artei fictive (precum arta naivă), ci un artist inventat de autor. Însă, așa fictiv cum e, el interacționează cu personalități cît se poate de reale ale vieții culturale franceze. Printre ei, Michel Houellebecq însuși, cu care are o relație extrem de complexă. Haideți totuși să numim arta pe care o practică Jed Martin artă fictivă, pentru că se potrivește al naibii de bine! El debutează ca fotograf (o veche tradiție de familie), imortalizînd produse fabricate: piulițe, șuruburi, apoi pe cei care le produc. După care descoperă hărțile Michelin și constată că „harta e mai interesantă decît teritoriul”. Drept urmare deschide o expoziție cu fotografii de hărți care-l fac celebru. Într-un tîrziu trece la pictura de portret care îl îmbogățește de tot, dar îi și creează probleme legate de viața lui și a celor portretizați. Așa că renunță și la asta, în cele din urmă. Unii critici consideră acest roman postmodern al lui Houellebecq drept cea mai slabă carte a sa. Dar atît mie, cît și Academiei Goncourt ni s-a părut cea mai bună, pentru modul suveran în care amestecă realitatea cu ficțiunea, biografii reale cu o anticipare autobiografică stranie, construind un tablou (da, tablou, de ce nu?) în care disecă structura ideatică a momentului cultural francez. Mai ales din artele plastice, aflate în mare suferință.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.