Romanul apărut în acest an se deosebește, în mare măsură, pînă la un punct, de precedentele, pentru că e mult mai ancorat în realitatea rom nească așa cum o știm. Și, cu deosebire, construcția și stilul diferă de precedentele romane, stufoase și cu enorme digresiuni eseistice. E povestea a patru generații ale unei familii – începe în 1918 și sfîrșește în zilele noastre - și a unui timp în care țara s-a transformat radical. Străbunicul, bunicul, tatăl și fiica construiesc pe rînd nu doar destinul tragic al unei familii, ci și o parte din destinul tragic al țării. „Am încercat – spune autorul – să evit tentaţia unei fresce minuţioase şi chiar plictisitoare şi să pun în prim-plan esenţele, subscriind la ceea ce spunea Cioran, că vom ajunge într-o vreme cînd nu vom mai citi decît telegrame şi rugăciuni. Romanul acesta este aşadar o contopire a rugăciunii cu telegrama...”

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.