Convoiul mieilor este titlul emblematic al unui roman despre deportările evreilor din Transilvania anului 1944, scris de Lucia Dărămuș, scriitoare și artist plastic de origine evreiască, care în prezent trăiește în Marea Britanie. Activitatea sa acoperă și amestecă intenționat genurile literare: versuri, proză, eseu, piese de teatru, toate se întîlnesc adesea în același corpus, așa cum se întîmplă și în romanul de față, în ciuda temei și a subiectului care nu par să se preteze la infuzia de lirism întîlnită aproape în fiecare pagină. Narațiunea propriu-zisă e spartă de inserții diaristice și de versuri, secondate de cîteva desene ilustrative pentru vîrsta și inocența Hannyei Moscovici, fetița din perspectiva căreia par relatate întîmplările, chiar dacă autoarea a evitat folosirea persoanei I. Ori de cîte ori răzbeau spre lagăr ziariști străini, comandantul primea ordin clar să cosmetizeze totul, astfel încît „lumea occidentală trebuia să vadă cît de bine o duc prizonierii, cîtă atenție li se dă, cît de umani sînt naziștii”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.