Deşi înţesată de informaţii şi recunosc că, personal, nu sînt chiar pasionată de acumularea de cunoştinţe şi informaţii, ci mă atrage mai degrabă ce vine odată cu informaţia, interpretarea, semnificaţia, analizarea, nu există vreo pagină care să plictisească în Sapiens. Harari reuşeşte să găsească alternanţa între informaţii şi explicaţii, între descrierea unor întîmplări şi căutarea semnificaţiilor, şi să abordeze tonul necesar pentru a face lectura palpitantă, amuzantă şi pentru a menţine curiozitatea cititorului. Cum spune Harari, sensul vieţii o poveste pe care ne-o spunem nouă înşine, pe care am fost educaţi s-o credem, pe care ne-o imprimă societatea şi pe care uneori am vrea să le-o impunem şi noi altora, deci, o iluzie. Găsind ideea în Sapiens, am fost cît se poate de încîntată şi m-am întrebat: de ce nu putem noi oamenii să acceptăm că omenirea este o pură întîmplare şi că nu are niciun anume sens sau scop?! Oare n-ar fi mai bună eliberarea asta de mituri, nu ne-ar ajuta să trăim pur şi simplu dacă tot ne-am întîmplat şi să păstrăm o lume mai bună pentru întîmplările viitoare?! Pînă una, alta, la nivel planetar, omul a făcut mai mult rău decît bine tot căutînd să acapareze, să dovedească, să demonstreze şi să-şi atingă tot feluri de scopuri. Poate că ar fi mult mai liniştit dacă ar accepta că e în trecere, că nu e musai să lase în urmă nu ştiu ce, ci măcar Pămîntul aşa cum l-a găsit, nu mai stors, şi s-ar bucura de plimbare?!

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.