Liviu Bleoca nu este un povestitor inventiv, nu surprinde cu fictiuni ingenioase, el este tipul de prozator minimalist care cucereste prin discurs, prin actul subiectiv al povestirii, prin felul in care iti <>. Talentul lui Liviu Bleoca sta, asadar, in protocolul si tonalitatea povestirii, in inscenarea textului. Citeva gesturi precise, perfect stapinite, un ritm bun si putin umor sint destule pentru a atrage atentia si a cistiga, aproape instantaneu, simpatia cititorului. Caci naratorul lui Liviu Bleoca este direct, dezinvolt, detasat si autoironic, mai degraba ridicol si jucat naiv decit patetic si dramatic, gata oricind sa-ti istoriseasca, alert insa fara a neglija detaliile, intimplari, in fond, banale, de viata, scene cotidiene sau amintiri incarcate cu o bruma de nostalgie. Povestirile par scenarii de scurt-metraje, secvente ale unei intruziuni clandestine in medii anonime, fara istorie, marginale si letargice. Naratorul da viata acestui mediu, dar nu ii si releva misterele: exista mereu senzatia ca ceva scapa. Este insa numai efectul spunerii, al vocii povestitorului care stie ce, cum si, mai ales, cit anume sa spuna pentru a pastra un minim mister desenului din covor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.