Keith Richards, Viaţă (traducere de Veronica D. Niculescu şi Lucian Niculescu, Polirom, 2017) este, probabil, „cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor”, aşa cum scrie pe copertă – în mod cert este cea mai elogiată, căci a avut parte de o presă extraordinară. Şi pe bună dreptate. Keith, chitaristul supravieţuitor al unei mari trupe supravieţuitoare, scrie aşa cum cîntă, cu pasiune, adevărat, fără să-i pese de nimeni şi nimic altceva în afară de rock`n roll, livrînd milioane de poveşti, uluitoare şi memorabile precum riff-urile sale. Iată un fragment, fireşte, despre droguri: „Sistemul naţional de sănătate se înfiinţase recent şi funcţiona o minunată reglementare bizară: un junkie care se înregistra oficial la medic ca dependent de heroină primea nişte pilule mici cu heroină pură şi nişte fiole cu apă distilată ca să se injecteze. Bineînţeles că orice narcoman susţinea că-i trebuie doză dublă. Odată cu heorina primeai însă şi o doză de cocaină, în ideea că zăpada neutralizează efectul smacului şi-i poatre transforma pe drogaţi în cetăţeni de nădejde. Evident că heroinomanii îşi vindeau cocaina. După ce pretindeau o cantitate dublă de heroină, aveau de vînzare cocaină. Minunată escrocherie! Abia după abrogarea acestui program, Marea Britanie a înceut să se confrunte de-adevărat cu problema drogurilor. Atunci am avut de-a face pentru prima dată cu cocaina pură, farmaceutică, direct din flacon. Pe etichetă scria <> şi dedesubt era un craniu cu oase încrucişate, cu menţiunea <>. O etichetă minunat de echivocă. Aşa ne-am apucat. Aşa a început. Aşa se face că toţi sfîrşeau prin a se lipi de cîte un junkie. Şi dacă astăzi încă mai sînt în viaţă este , probabil, pentru că mă limitam, pe cît posibil, doar la substanţă pură, de cea mai bună calitate. Cînd am început eu să iau droguri, totul era pur, pur, absolut pur. Nu trebuia să-ţi faci griji că-s îndoite cu cine ştie ce şi să te cobori la toată mizeria din stradă. Pînă la urmă am decăzut rău de tot. Rahaturi mexicane. Dar iniţierea mi-am făcut-o efectiv cu crème de la crème.”

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.