Cristian Fulaş este, fără doar şi poate, unul dintre cei mai rafinaţi prozatori ai momentului, un ins care ştie bine joaca scrisului, care se ia în serios – cu o lejeritate de flaneur superior – şi cu care, din fericire, e greu să ai o călătorie ratată la capătul aventurii diegetice. Creator de obiecte textuale complexe, de structuri non-binare, deopotrivă survolante şi adînci, jongleur serios cu limitele şi posibilităţile literaturii, Fulaş este o voce originală şi puternică în peisajul de azi, stilist şi metafizician deopotrivă, maestru al întrebării, stupefacţiei şi punerii în abis. Din mijlocul dezabuzării generale, după marile utopii colective şi personale, după apocalipsa visului democratic, ceea ce viz/sează şi doreşte proza lui Cristian Fulaş este redobîndirea simţului omenescului, bunătăţii primordiale, prospeţimii etice. La ce bun prozatori în timpuri de răstrişte? Cum poate scrisul să zdruncine „sistemul obiectelor”? Care este relaţia dintre cuvinte şi lucruri? Ce (mai) este omul? Are umanitatea un viitor? Există o antropofilie naivă, care vine din interiorul marilor naraţiuni pe spatele cărora, de veacuri, ne ţesem idiosincraziile. Antropofilia lui Fulaş este secundă, critică, lucidă. Este antropofilia de după plîns. Credinţa lui în literatură nu poate fi decît radicală, religioasă, ultimă, radiind din non-locul în care îndoiala şi credinţa sînt indiscernabile. Asemenea martirului între lei, scriitorul e azi vocea din pustie care strigă. Scrisul lui Fulaş este gîndire desfăşurată, murmurul critic, litania îndoielii însoţesc permanent actul fundamental al scrisului care este, inevitabil, unul de credinţă. Credinţă după plîns, după om, după Dumnezeu. Un scris care vine din celălalt loc, cu o spaimă perpetuă.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.