Ce aduce nou acest roman, față de cele două care i-au precedat, este lărgirea cadrului. Dacă înainte obiectivul stăruia doar asupra cîtorva personaje, prin gestica lor rămînîndu-ne să intuim influențele mai mari, aici se face o panoramare cu ambiție de frescă de epocă. Moșia Mironești, reședința familiei boierești Sămărghitan, este scena mică pe care se desfășoară povestea de iubire a jupîniței Ruxandra, fără-ndoială motor al întregului roman. Bucureștiul și Constantinopolele sînt însă scenele ample, cu zeci de personaje, cu episoade de trădare și curaj, cu uneltiri și ambiții greu de ținut în frîu, cu răsturnări spectaculoase de situație. Greutatea și densitatea acestei povești amenință, pe bună dreptate, să strivească lumea mică de la moșia Mironești. Ce se alege din aceasta în urma agitației și preschimbărilor pe care neguțătorul Manuc se străduiește să le controleze este expresia unui destin deopotrivă personal și național. Scris impecabil în tradiția deloc de neglijat a prozei noastre istorice, Hanul lui Manuc umple cu brio, prin forță și desfășurare, un gol care abia acum vedem cît a fost de mare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.