Lacuna este o absență în istoria noastră culturală, o pagină alba în imaginarul comun, care invită la contribuții culturale. Fie prin investigație, fie prin completarea tardivă a lacunei, sîntem motivați să intervenim cultural. Istoria lacunelor propune o viziune menită să identifice și să sugereze subiecte demne de interes, un algoritm de generare a ceea ce poate fi contribuție nouă și interesantă. În momentul în care identifici acele pagini albe, știi ce-ai avea de făcut, știi ce lipsește, știi care ți-e locul în construcție. Istoria lacunelor e o invitație la curaj intelectual: urmărești anumite teme pentru justificarea lor istorică. În cartea aceasta mi-am îngăduit să fiu și scriitor și matematician deopotrivă, un lux pe care alte teme nu mi l-au îngăduit. [..] Istoria lacunelor e o pledoarie pentru rostul și îndreptățirea literaturii, un argument în favoarea unor teme pline de substanță, care pot fi importante pentru că suplinesc informație, acolo unde informația respectivă lipsește. Identificarea lacunelor importante devine motivație pentru scrierea literaturii, precum și pentru lecturile noastre, pentru felul cum ne gîndim și ne așezăm viața. Pentru fiecare dintre ideile care ne sînt importante căutăm ordinea narativă, iar acolo unde discursul e fragmentat, sîntem provocați să intervenim. Nu încetăm să căutăm explicații pentru episoadele care lipsesc din tablourile care întregesc lumea noastră culturală.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.