Sapiens de Yuval Noah Harari a ajuns în viața mea purtată de valuri hipsterești, mai exact fotografii de pe Instagram cu top views. Am luat-o din redeschisul Anthony Frost și am început s-o citesc fără să vreau. Am deschis-o într-o duminică seară, ca să văd ce și cum: fast forward patru ore mai tîrziu, eu tot pe canapea, citind. Sapiens dă zoom out umanității și explică de ce, dintre toți, astăzi sîntem la cîrma lanțului trofic. Spoiler: pentru că ne-am creat mituri suficient de puternice încît să fim capabili să colaborăm în numere mari, ceea ce alte specii nu prea au reușit. Cartea discută cele trei mari revoluții - cea culturală, cea agrară, cea industrială - și te face să te simți mic pentru că te pune în perspectivă. Ce a făcut Sapiens a fost să ia fragmente din ce știam și să le unească. Mi-a reamintit că toată realitatea noastră de acum e ceva ce am creat singuri și m-a făcut să-mi dau seama că avem nevoie de ceva și mai puternic în care să credem ca să ne oprim din a distruge tot în calea noastră, treabă la care ne pricepem de minune. 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.