Povestirea hominizării propusă de tînărul istoric în acest best-seller nonfiction din 2014 (2017, Polirom, trad. Adrian Șerban) urmărește etapele și deplasările urcușului relativ rapid al acestei specii de primate spre dominarea planetară. Istoric ca formare, Harari perfectează o optică macroscopică susținută de un subtil joc al decupajelor narațiunii antropologice. Scurta istorie desfășurată aici combină atît cele mai recente ipoteze din arealul științelor omului (paleontologie, arheologie, chimie, medicină etc.), cît și zonele fierbinți ale problematizărilor actuale (ecologie, gender studies, futurology). Desigur, avem de-a face cu o prezentare voit concisă în care principiile cercetării științifice sînt scurtcircuitate de intuițiile ideatic-antropologice ale naratorului istoric. Un relativ optimism median acordat cu o vagă aură de indecizie transpiră de-a lungul cărții: departe de a fi o simplă evaluare reglată de convingeri ideologice, lucrarea caută să mențină în explicațiile procesualității evolutive ale devenirii-om o dimensiune a alterității, a surprizei, a improbabilului, inerentă mediilor în care și prin care specia s-a propagat în ultimii 70.000 de ani.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.