Un roman anterior semnat de Liviu Ioan Stoiciu (Vrăjmaş, Editura Polirom, 2014) surprindea prin acutizarea incidenţei paranormalului, manifestat la nivel de credinţe ezoterice, coordonare telepatică a personajului, intervenţia personajelor dintr-o zonă laterală a religiosului, intervenţii dictate de diavoli, îngeri, balauri, toate plasate într-o mixtură existenţială cotidiană de necontestat. De această dată, un nou volum semnat de acelaşi autor (Transfer, Editura Polirom, 2017), redimensionează problematica romanului, propunînd, într-o denudare narativă de mare virtuozitate, o „materie” îndelung tratată de romanul rom nesc, aceea a vieţii în sistemul concentraţionar, de care, credem/ sau nu, ne-am fi despărţit de aproape trei decenii. [...]
Şi astfel, romanul lui Liviu Ioan Stoiciu ne oferă posibilitatea de a alătura două şiruri de experienţe/ trăiri/ notaţii (pînă la urmă): pe de o parte o exemplară copiere compoziţională a unui exerciţiu de trai în comunista perioadă a anilor 76-77, cu toate caracteristicile posibile, pe de altă parte înregistrarea momentelor de acum o sută de ani, din război, văzute prin ochi „trăitorului” de atunci transferat într-o conştiinţă bolnavă, aşa cum e diagnosticată aceea a lui Radu. Dar boala e mai mult decît totul şi dacă ea s-ar referi la o anume formă de cancer, cu siguranţă ca ar trimite spre tot sistemul.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.