Paradox al istoriei, creditarea capitalismului triumfal de către „stafia” metamorfozată a unui sistem aparent defunct se asortează deci cu ștergerea, prin includerea lor în circuitul global, a diferenței dintre mari și mici, începători și avansați. La hora financiară globală participă toată lumea, și efectele ei le resimt toți. Asupra acestui gînd se revine și altfel: „Globalizarea financiară înseamnă, printre altele, că, după trei sute de ani de divergențe, lumea nu mai poate fi împărțită în țări bogate și dezvoltate și țări subdezvoltate și sărace. Cu cît piețele financiare ale lumii devin mai integrate, cu atît apar tot mai multe oportunități pentru oamenii inițiați în lumea finanțelor, indiferent unde trăiesc aceștia, și cu atît îi pîndesc pe cei neinstruiți în domeniul financiar mai multe riscuri de a cădea victime”. Cea mai importantă cheie pe care o aruncă în joc Niall Ferguson de astă dată pare să fie conținută de afirmația că „În spatele oricărui mare fenomen istoric se află un secret financiar”. De aceea, după cum spune autorul, dintru început, „cartea de față și-a propus să descifreze cele mai importante dintre aceste secrete”. „Misterele Parisului” ca rețetă aplicată deslușirii economiei mondiale în dezvoltarea ei – iată ce oferă pasionantul și instructivul volum al expertului occidental. 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.