Alexandru Marinescu și-a structurat înțelept bogatul material al acestei cărți, subliniind atît contextul istoric și social al fiecărei perioade, interesul deosebit pe care l-a stîrnit personalitatea lui Jasques-Yves Cousteau și a camarazilor și specialiștilor de care s-a înconjurat, aportul adus de către aceștia – cunoașterii și dezvoltării mijloacelor necesare unor noi faze în procesul cunoașterii … Și nu s-a sfiit să prezinte și anumite puncte caracterologice slabe ale eroului său … pentru că acestea au făcut parte din structura personajului și nu i-au scăzut nimic din meritele sale excepționale, unanim recunoscute de omenire. Și cititorul apreciază paginile acestei cărți și întîmplările descrise în ele, atît pentru bogăția de informații prezentate, cît și pentru scriitura autorului. O exprimare bogată, dar extrem de inteligibilă, fraze bine articulate, informații tehnice și știintifice expuse într-un limbaj simplu de asimilat, aprecieri personale bine fundamentate în privința personajelor care apar în diverse istorisiri, o poziție fermă, manifestă, ecologistă, exprimată în mod special în capitolul „Oceanul trebuie sa traiasca!” Ba, pe alocuri, Alexandru Marinescu face să îi transpară și interesul personal de zoolog și oceanolog, cum este cazul în paginile care se referă la calatoria în arhipelagul Galapagos și la structura anatomo-morfologică a iguanelor marine.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.