La pagina 105 a acestei cărți e o frază memorabilă: „Lasă-mă să-ți desenez cel mai mișto delir interpretativ...” Nu contează textul care urmează. Cartea întreagă este un delir interpretativ, în sensul bun. Un  roman prins între reverii și fantastic, un joc al realului și irealului, la care cititorii ar fi trebuit să se aștepte după Cazemata, romanul de debut de anul trecut, întîmpinat cu succes. [...] În romanul de față, Tudor Ganea imaginează un sat, Miereni, în care se întîmplă lucruri neobișnuite pentru că și oamenii sînt neobișnuiți. Personajul principal, furios că iubita sa se mărită cu altul, taie satul în două, apoi îl brăzdează de la un cap la altul (cortul de nuntă, curți, ulițe, cimitir) cu un motocultor, apoi rătăcește în pădurea de salcîm acoperit de mierea stupilor distruși de unealta sa, se îndepărtează tot mai mult de satul în care apare o pistă de aterizare și aterizează avioane militare, iar marea i se apropie de hotar, ajunge în Bucureștii distruși de un cutremur colosal. Eroul mai află cu surprindere că este un personaj imaginat de un scriitor dependent de mierea satului, cu proprietăți miraculoase. Mierea e cea determină soarta personajelor, între altele vindecă un copil atins de o boală incurabilă… Un univers creat de un vrăjitor (autorul), care își vrăjește cititorii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.