Și dacă am trecut în revistă mare parte din figurile ce populează romanul, e lesne de imaginat ce încurcături pot ieși din interacțiunea acestora. Să tot rîzi citind. Dar sub acest înveliș comic se ascunde măiestria lui John Kennedy Toole. Și se mai ascund și probleme tragice, de natură personală sau socială. Era să uit de povestea de dragoste, dacă o pot numi astfel, dintre Ignatius și Myrna, pe care a cunoscut-o în timpul studiilor universitare pe care maică-sa i le-a plătit cu greu din ultimele economii ale bunicii, sperînd că îi va asigura un viitor strălucit. Ignatius ar avea potențial, iar părerea sa despre sine este una foarte bună, ca și aceea despre perspectivele sale intelectuale. El își scrie „opera” pe foi de blocnotes pe care le păstrează sub pat în așteptarea momentului în care le va reuni într-un grandios proiect literar. Deja v-am spus prea multe, dar nu m-am putut abține. Totuși, nu v-am dezvăluit nici jumătate din tainele acestui roman, care poate părea o lectură ușoară la prima vedere. De citit, se citește repede, într-adevăr, dar în urma sa rămîn multe întrebări. Și cînd o carte lasă urme în minte, ea nu poate fi altfel decît bună. Cel puțin așa cred eu. Romanul lui John Kennedy Toole tocmai a fost reeditat, făcîndu-și loc în „Biblioteca Polirom”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.