Recurgînd la transfer, slujindu-se de el atunci cînd a scris ca nimeni altul despre actorii, despre regizorii, despre scenografii unici, George Banu şi-a pregătit statutul de critic unic. De critic ale cărui scrieri le parcurgi cu emoţia şi încîntarea resimţite doar atunci cînd citeşti literatură. O emoţie şi o încîntare ce nu pot fi însă defel reprimate cu toate că ştii foarte bine că ceea ce citeşti nu e nicidecum ficţiune. Emoţie şi încîntare ce iau forma unei exaltări bine temperate şi care îţi dau ţie, cititor, iluzia că, graţie impactului cu pagina tipărită, ai devenit instantaneu mai deştept. Exaltarea nu presupune nicidecum, atunci cînd e vorba de George Banu şi de scrisul lui, abandonul lucidităţii. Ea, luciditatea, însemnînd altceva decît hipercriticismul, a fost, cred, permanenta poliţă de asigurare, necontenita garanţie a succesului acelui repetat, continuat, definitivat entre-deux. Şi pentru că vorbeam despre luciditate, cred că suprema lecţie în domeniu a primit-o profesorul care sînt citind a treia secvenţă a Monologurilor neîmplinirii, secvenţă intitulată „De ce nu am devenit profesor?”. Un manual informal al depăşirii stereotipurilor din domeniu. Monologurile neîmplinirii e o carte al cărei spirit şi a cărei esenţă sînt cel mai bine rezumate – cum altfel? – de George Banu însuşi. O carte a „eşecurilor reciclate”, care odată împărtăşite îi îngăduie teatrologului să le devină „paznic”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.