Scrierea și documentarea au durat cu totul ceva mai puțin de doi ani. Asta dacă nu punem la socoteală perioada în care scriam Fotograful și mai salvam, din cînd în cînd, cîte o sursă pe care o găseam, pentru Manuc. Tot atunci am scotocit pe la anticariate după biografiile lui Manuc, adunam tot ce mă putea ajuta, fără să încep cu adevărat însă. Satisfacțiile pe toată această perioadă vin din faptul că ajungi să te bucuri de micile sau mai marile izbînzi ale personajului tău, cot la cot cu el, cu aceeași intensitate cu care te-ai bucura de unele reale. Chiar dacă știam ce se va întîmpla, chiar dacă eu singură eram aceea care le căutam și le găseam motivațiile ascunse ale deciziilor pe care le luau, totuși nimic nu-mi strica bucuria pe care o trăiam atunci cînd scriam o pagină la sfîrșitul căreia Manuc sau Ruxandra ieșeau victorioși. Seamănă puțin cu ceea ce trăiești atunci cînd crești un copil. Iar bucuriile, atunci cînd iese în lume, sînt pe măsură. Totuși, Hanul lui Manuc este cartea din care ies cel mai greu, pînă acum. Încă nu mă pot desprinde de Ruxandra, Vlaicu, boierii Sămărghiteni și tot alaiul acela de personaje.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.