O capodoperă ca Stoner a avut pur și simplu bafta ca la o jumătate de secol după ce a apărut a revenit în discuțiile publice, în Europa, în­cît americanii și-au dat seama că l-au nedreptățit pe Williams și l-au transformat dintr-un necunoscut, într-un romancier pe care trebuie să-l citești. De o primire ceva mai bună în Statele Unite s-a bucurat, la vremea sa, Augustus, romanul istoric de pe urma căruia Williams s-a ales cu singurul său premiu literar. Construit cam în felul mozaicurilor romane, din piese separate potrivite cu migală una lîngă alta, scrisori, documente și jurnale (aproape toate inventate de Williams), care se întrepătrund într-o frescă monumentală, Augustus e scris în buna tradiție a marilor fresce istorice despre Imperiul Roman începută spre sfîrșitul secolului 19 și continuată cu brio în secolul următor. (…) Profesorul și romancierul John Williams a scris Augustus în răs­păr față de rețetele epice de succes ale vremii. S-ar fi putut folosi de textele istoricilor romani despre primul împarat al Romei, Octavian, pentru a scrie o viață a acestuia, și ar fi avut de unde, lăsîndu-i să se certe pe admiratorii și pe detractorii lui. Or, în loc de asta, el produce un roman cu totul special, alcătuit din așa-zise măr­turii ale contemporanilor lui Augustus, puse una lîngă alta, aidoma pietricelelor dintr-un mozaic imens care se construiește sub ochii noștri.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.