Ţine de personalităţile profunde dorinţa de a părea şi chiar de a fi superificiale. Ele vor să-şi camufleze astfel rănile prea adînci din suflet. În ce constă situaţia particulară a lui Breavman? Desigur, romanul prezintă relaţiile amoroase ale acestuia, dar în spatele vieţii sale se află constant mama. E ciudat că mama a fost, practic, exclusă din interpretare, deşi Cohen nu a dorit totuşi asta, ci a oferit, dimpotrivă, mai multe indicii – de pildă, romanul este dedicat mamei sale. S-ar putea obiecta: orice băiat ajuns la vîrsta adolescenţei se desparte, treptat, de mama sa. Aceasta se află în ordinea lucrurilor. Da, numai că mama îşi creşte singură propriul copil întrucît soţul ei, tată al copilului, a murit. Desprinderea de o astfel de mamă este mult mai complexă şi mai dureroasă. Nu în ultimul rînd, mama îi conferă personajului lui Cohen identitate de evreu, îl pune în relaţie cu familia şi etnia sa (nu voi aborda aici acest aspect). Iată deci descrierea situaţiei particulare a lui Breavman. Ea explică multe. Ruptura de o mamă care te-a crescut singură, fie pentru că tatăl a murit, fie din cauza divorţului de tată e foarte dureroasă. Pe de o parte, un băiat crescut de mamă e mult mai ataşat de mama lui; pe de altă parte, despărţirea de mamă e un eveniment care neagă fidelităţi foarte adînci. Şi totuşi, ea trebuie să aibă loc pentru ca bărbatul să se maturizeze. Poate că trebuie să aibă loc cu orice risc.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.