Lumea din Augustus e cea din Roma împăratului Caius Octavius. La început, Octavius are numai 18 ani şi află că unchiul său, Iulius Cezar, a fost ucis şi că el este principalul său moştenitor. La sfîrşit, Octavius are 76 de ani, iar Roma pe care o lasă el moştenire este cu totul alta faţă de cea pe care o primise în grijă. De-a lungul acestor cîteva decenii de viaţă zbuciumată sînt multe lupte pentru putere, multe trădări şi intrigi, multe hotărîri aparent de neînţeles, luate fie în interesul cetăţenilor – cum este cazul celor ale lui Octavius – fie în cel al unor caste dornice să-şi multiplice privilegiile. Augustus este un roman atipic, pe multe voci, nenumărate, ale căror mărturii sînt prinse de cele mai multe ori în scrisori, dar şi în rapoarte, declaraţii, confesiuni sau ordine militare. Interesant e că, deşi are trei părţi, vocea personajului principal se face auzită doar în ultima parte, cînd Împăratul priveşte retrospectiv asupra transformărilor pe care le-a imprimat Romei. (…) Augustus este o capodoperă. Simţi asta în fiecare pagină, în care forţa cuvintelor, puse fix acolo unde trebuie, este imensă. Alternanţa vocilor şi uriaşul volum documentar sînt mărturii ale unei capacităţi de sinteză uimitoare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.