Extinderea domeniului luptei e un roman de mici dimensiuni, centrat pe viața unui programator IT, angajat de firma sa într-o serie de proiecte pentru Ministerul Agriculturii din Franța. Discuțiile despre reforma IT a ministerului, despre programe mai performante, despre evaluare și performanță sînt la ordinea zilei, în ciuda unei nepăsări afișate calm de către ambele părți, în ciuda achizițiilor de dragul propagandei, a lucrurilor făcute doar pe hîrtie, cît să dea bine în statistici. În acest labirint birocratic, programatorul nostru e bîntuit de diverse atitudini prăpăstioase. Nefericit în viață, incapabil de relații sentimentale, predispus la gesturi imature și vizitat de depresii – unele imaginare, strîns cu ușa de evaluările corporatiste și de o criză a vîrstei de mijloc, nimic nu îl mai surprinde și nimic nu pare să-l scoată din propria inerție. Așa că o posibilă relație sexuală pasageră sau încercarea de a-l transforma pe un coleg de serviciu în criminal, coleg eșuat în tentativele sale de a se culca cu femei, măcar cu o femeie o dată în viață – toate acestea sînt gesturi făcute din lehamite, motiv de autoanaliză și de critică cît se poate de cinică. Romanul lui Houellebecq nu oferă, însă, răspunsuri pentru cititor și nici măcar pentru personajele sale. Realitatea nevrotică pare să țină de permanență, dublată de constrîngerile birocratic-capitaliste care automatizează gesturile și viața. Depresia și lehamitea nu sînt decît modalități de evadare permise în această realitate a lui Houellebecq.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.