In colectie au iesit deocamdata trei volume, toate studii scrise de istorici: Roland Clark, Sfinta tinerete legionara. Activismul fascist in Romania interbelica, Vladimir Solonari, Purificarea natiunii. Dislocari fortate de populatie si epurari etnice in Romania lui Ion Antonescu, 1940-1944, si cea mai recenta – Geneza culturii romane moderne. Institutiile scrisului si dezvoltarea identitatii nationale (1700-1900) de Alex Drace-Francis. Ele sint traduceri din engleza, desi in principiu nu vrem ca seria sa se limiteze la traduceri si nici la disciplina istoriei. Primele doua volume fac parte din seria istoriei imediat precomunista si deci cenzurata si falsificata sub comunism si, in consecinta, prea putin cunoscuta. Pe de alta parte, cartea lui Clark, care mi-a fost student, este si metodologic mai „altfel”, mai putin o istorie politica a Legiunii, ceea ce s-a mai vazut, ci o istorie de zi cu zi a tinerilor care au constituit membrii Legiunii, dupa modelul istoriilor Alltagsgeschichte. In general vrem sa publicam studii noi, fie scrise direct in limba romana, fie publicate intii in strainatate – si nu neaparat in limba engleza, dar cu metodologii, subiecte si intrebari de lucru cit se poate de interesante si trecute de calapoduri stiintifice apuse. Urmeaza sa apara o carte interdisciplinara, dar mai curind politologica editata de Lavinia Stan si Diane Vancea, Romania post-comunista: Trecut, prezent si viitor. Si inca altele.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.