In Disco Titanic autorul reia subiectul si-si proiecteaza din nou generatia la granita dintre tari si regimuri, dar cu alte directii epice. Istoria spatiului iugoslav si reverberatiile lui romanesti, in anii 1980-1990, constituie scena pe care eroii din noul roman al lui Radu Pavel Gheo evolueaza sinuos, printre compromisuri morale si situatii dramatice. Povestea relatiei dintre un tinar inginer si o literata cu veleitati de scriitoare recompune imensa retea de probleme cu care s-au confruntat romanii si exiugoslavii, dupa destramarea regimurilor care le pecetluisera copilaria si adolescenta.[...] Construit binocular, in perechi de personaje, de timpuri si de lumi, cu un discurs polifonic care se remarca atit prin tehnicile variate (naratiune alternativa cronologic, reportaj de razboi, replici de teatru, decupaj filmic), cit si prin minutia detaliilor de fundal, romanul lui Radu Pavel Gheo e inca o reusita estetica. E cartea unui prozator care stie de mult care e relevanta umana si care-i puterea simbolica a literaturii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.