In Disco Titanic, povestea il are in centrul ei pe Vlad Jivan, patronul unei edituri timisorene din 2011, fost jucator de baschet, ranit in timpul revolutiei din 1989, mare amator de bere si de discutii pe diverse teme cu gasca de prieteni. Este casatorit cu Emilia, profesoara si poetesa, are un fiu adolescent si face afaceri reciproc avantajoase cu un fost securist. Resimte din plin presiunea unor amintiri din propria adolescenta, legate de o excursie cu parintii la Split, in Croatia. Cei trei prieteni sint Vivi, Cornel si Loti. Cu ei patru la o terasa, dupa un meci de baschet, se deschide cartea, intr-o scena de prezentare. Dialogul curge lejer, natural, strabatut de flash-uri din trecutul lor comun, corelat cu neimplinirile din prezent. Initial, tema discutiei se centreaza obsesiv pe secesiunea Banatului, vazut ca o zona romaneasca superioara celorlalte, amenintata indeaproape de mitici, adica de oltenii care s-au infiltrat peste tot si au erodat, incet-incet, cu firea lor gregara, bunul-simt si spiritul gospodaresc al banatenilor, precum si de tigani, care au format deja o veritabila organizatie mafiota: cumpara imobile pe mai nimic (practicind santajul), vile, case de raport, spitale etc. Cei patru prieteni aduc in discutie conjunctura Marii Uniri, perioada in care a existat Republica Banat, propunind, in cele din urma, un posibil stat independent banatean.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.