Absolut savuroase se dovedesc a fi si textele din celelalte sectiuni ale cartii, in care scriitorii decupeaza un moment dintr-o intilnire sau dintr-o intimplare petrecuta recent sau cu mult timp in urma, cum ar fi, de pilda, „Ne pupam, sa traiti!”, textul lui Radu Paraschivescu, dedicat unui locotenent de militie din Constanta: adolescent fiind, impreuna cu alti doi baieti si trei fete, autorul se afla la mare, intr-un hotel cu piscina, de unde sint saltati, goi si fara acte, dusi la interogatoriu si acuzati ca planuiau sa treaca granita. Replica „Ne pupam, sa traiti!” dezamorseaza situatia prin firescul ei, prin sinceritatea dezarmanta a unui pustan infricosat de ideea inchisorii. Tot o amintire de tinerete este evocata, cu umor si nostalgie, si in textul Norei Iuga, Desavirsitul nas de puscarias al lui Caraion (pag. 45-49), de pe vremea in care cunoscuta scriitoare era profesoara de liceu, care este „saltata” de oamenii in uniforma intr-o noapte, in timp ce se plimba cu un student medicinist, acuzata de prostitutie, supusa unui umilitor control ginecologic si unor vulgaritati grosiere de genul „Cum fu’, doamna profesoara/ Sa ti-o traga pustiu-n gara?!” Semneaza texte, pe care le recomand cu drag, scriitori precum Florin Iaru, Viorel Marineasa, Ioan T. Morar, Ruxandra Cesereanu, Veronica D. Niculescu, Ioana Nicolaie, Simona Sora, Lavinia Balulescu, Stefan Manasia, un cristian, Radu Sergiu Ruba, Doina Rusti, Vasile Leac, Ioan Grosan etc.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.