Foarte putine dintre intilniri sint „de gradul III”, unele n-au propriu-zis nici un grad (cum sint cele in care se pierd acte/lucruri care trebuie declarate), dar e adevarat ce spune Robert Serban in prefata, si anume ca majoritatea istorioarelor au haz (mai putin textul Ioanei Nicolaie, de-a dreptul intunecat) si mai toate ascund un tilc, chiar daca nu sint spectaculoase si n-au propriu-zis suspans (precum, spre exemplu, povestirea biografica „Antrax” a lui Mircea Cartarescu din volumul Frumoasele straine). Multe dintre texte spun intimplari cu militia comunista care fie facea abuzuri, fie avea acoperite prin lege multe dintre actiuni, astazi considerate aberante: povestirea lui Radu Paraschivescu, „Ne pupam, sa traiti!”, este una dintre cele mai bune si mai comice din carte; adolescentii fata cu militienii fiind si subiectul povestirii lui Sorin Ghergut „22 august, Babadag”, militieni aparind si la Ioan T. Morar („Cu tov. Johnny la Militia din Costinesti”; de altfel, citeva intimplari, cum este si cea a Ruxandrei Cesereanu, fiind plasate pe litoral in sezonul estival), la Marcel Tolcea (cu un text fotbalistic foarte interesant) sau la Pavel Susara, al carui text, „Intilnirea de la Girbovi sau despre ultimul proces stalinist”, este si cel mai literar din volum, relatind „infierarea” unui roman de catre oamenii muncii pe la jumatatea anilor ’80 (vezi si fragmentul de mai jos).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.