Dar cum e oare sa fii scriitor la politie? «Am auzit, de-a lungul timpului, multe povesti nascute din intersectia scriitorilor cu oamenii legii, spuse de primii. Majoritatea cu haz. Toate cu tilc. De ce n-ar sta o parte dintre ele intr-o carte ? De ce sa nu aflam noi cum relationeaza cele doua categorii sociale cind au contact una cu alta ?», ne informeaza Robert Serban, autorul poeziilor reunite in Putin sub linie, pe care il regasim in dubla calitate, de narator si coordonator al volumului Scriitori la politie. (...) Nu va voi povesti niciuna dintre „declaratiile” lor, trebuie sa fie citite „nemestecate” de altcineva, doar asa va pot garanta un banchet copios! Asa cum nicicind nu s-ar fi putut imagina cind vine vorba de... politie. Nu pot insa sa nu va dau macar citeva indicii: de la povesti cu scoala de soferi, Nefertiti si zile de examen, la trofeul cu Gopo si stari pe Facebook, de la baiatul bun, „ghinionist de serviciu al soselelor”, la drumul spre Rai via Sibiu. Nu lipsesc nici intilnirile „pascale” cu politia, nici politicoasele invitatii la sectie, nici je-m’en-fichisme-urile à la Caraion, nici locotenentii de militie din Constanta. Completeaza lista Timisoara „dementa si nesigura” de la sfirsitul anilor ’90, niste politai, niste hipioti si doua verisoare, o tabara de literatura organizata la Babadag. Se fac, fireste, declaratii peste declaratii, mai ales la Costinesti, se iveste oricind ocazia de a intilni politisti „buni, si rai, si prosti, si absurzi, si neterminati”, se impart injuraturi „in exercitiul functiunii”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.