Corespondenta dintre Eminescu si Veronica Micle, tinuta la secret multa vreme si data la lumina in volumul Dulcea mea Doamna/ Eminul meu iubit (Polirom, 2000), are meritul de a fi adus in atentia publicului cititor aspecte necunoscute din viata celor doi indragostiti, punindu-ne la curent cu situatii intime dintre cele mai socante, in care „sufletul” celor doi atinge corzile sensibile a unei devotiuni de tip Romeo si Julieta. Intinsa pe perioada 10 august 1879 si 16 februarie 1883, adica aprope cinci ani dintre cei mai buni din viata lor, despre care aflam prin intermediul celor 93 de scrisori adresate de Eminescu Veronicai si a altor 15 trimise de aceasta poetului, ea ne deschide portile cele mai tainice ale celor doi corespondenti, caci doar putine cuvinte, considerate compromitatoare, au fost sterse de Veronica spre a nu ajunge la urechile necunoscutilor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.