Excelentul roman al lui Kim Leine (scriitor norvegian care traieste in Danemarca) are o multime de teme si subiecte, iar din paginile lui am cunoscut Groenlanda secolului 18, un tinut rece si inospitalier, cu ierni cumplite, unde incaltarile si hainele din piele devin adeseori „mincarea traditionala a foametei”, unde mamele inuite isi omoara copiii pentru a le cruta suferinta, iar batrinii pleaca in pustietatea inghetata si nu se mai intorc. Morten Falck, protagonistul romanului, primeste un post de misionar in colonia Sukkertoppen din Groenlanda, insa rationalismul sau este supus la grea incercare in acest tinut pustiu si intunecat, cu o cultura si un ritm al vietii complet straine. A fost trist sa patrund in coloniile daneze si sa cunosc influenta negativa pe care europenii au avut-o asupra inuitilor, cruzimea cu care imparteau dreptatea dupa bunul plac, purtarea reprobabila a misionarilor trimisi pentru a-i boteza si mintui pe pagini. Este vorba, insa, de o robie cu doua fete, alimentata de nazuinta tinerelor inuite de a invata sa scrie si sa citeasca, de dorinta bastinasilor de a detine lucruri europene, de necesitatea de a supravietui iernilor aspre, care ii determina sa renunte la libertate pentru siguranta relativa a coloniilor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.