Numai ca eu nu ma consult cu BOR-ul cind scriu literatura, dupa cum nu ma consult, cel putin deocamdata, cu regia ascensoarelor. Asa ca eu sint singurul vinovat ca introduc intr-o manastire fondata, chipurile, de Sultana Hristoscoleos, fiica domnitei Casandra a Moldovei, acum 300 de ani, un bibliotecar care citeste Sahih al-Bukhari si alte culegeri de hadith, dar si parabole Zen din Japonia perioadei Kamakura si Zoharul evreilor spanioli, intr-un fel de ecumenism parodiat… Una peste alta, cred ca trebuie scris despre religie fara nici un bigotism si fara vreun avint marxist-leninist. Dar pentru ca intrebarea era in special despre documentare, pot sa zic ca pe de-o parte vreau sa cunosc temeinic lucrurile despre care scriu. Pentru fiecare detaliu pe care il folosesti in carte trebuie sa ramina nefolosite alte zece. Pe de alta, mi-e teama ca aceasta cunoastere ma va pune intr-o camasa de forta, imi va dicta ce se poate si ce nu se poate intimpla. Incercarea de a fi credibil in naratiune poate deveni didacticism, pentru ca viata nu e intotdeauna credibila. Poate din cauza asta uneori pun un personaj sa faca ceva ce stiu ca nu s-ar face cu nici un chip in conditiile date. In fond, nici unul dintre noi nu e asa previzibil pe cit cred ceilalti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.