Volumul Intre mit si bagatelizare. Despre reconsiderarea critica a trecutului este structurat in trei mari capitole. Cel dintii, Cultura mistificarii, contine citeva subcapitole, puncte de reper esentiale, cum sint Extremistii de dreapta si comunismul, Legionarii si represiunea stalinista, Convergente intre exilati si regimul postbelic de la Bucuresti, Instrumentalizarea nationalismului antebelic. Cel de-al doilea mare capitol, Crearea miturilor postcomuniste ia in discutie, in principal, „Partizanii anticomunisti: motivatii personale si ideologice privind alaturarea la grupurile de gherila”, avind drept studiu de caz pe Ion Gavrila Ogoranu. Doesebit de sugestiva este si evocarea evolutiei ideilor si gesticulatiei nationalist-extremiste in perioada 1990-2015, substanta capitolului Recuperarea fascismului rominesc. In esenta, un volum ce musteste de informatii de arhiva, de interpretari si referinte esentiale pentru o rescriere a istoriei postbelice a regimului comunist si a relatiei acestuia cu nationalismul radical, o carte de referinta, intre altele si pentru bibliografia cvasi-exhaustiva a fenomenelor cercetate, si care ar merita sa faca obiect de studiu in facultatile de istorie atit in Romania, cit si in R. Moldova.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.