Ovidiu Verdes ne introduce prin Muzici si faze in atmosfera vietii unui adolescent din Bucurestiul anilor ’70, pe nume Tinut, in ultima saptamina de scoala, inainte de vacanta de vara. Tinut este deopotriva protagonist si narator, fiind un personaj extrem de veridic in sensul ca autorul reuseste sa creeze prin intermediul lui un ambient plin de umor, „curat” adolescentin, in care domina doua directii majore: un puternic entuziasm pentru muzica, respectiv iubirea. Aceste doua directii majore isi au cite un reprezentant din apropiatii protagonistului si anume: Bodi, un baiat mai mare pe care Tinut il admira si il respecta pentru pasiunea sa pentru muzica si pentru impresionanta lui colectie de inregistrari muzicale, lucru deloc usor in perioada in care se desfasoara actiunea romanului, respectiv Hari, colega lui de liceu, o pustoaica imprevizibila de care acesta este indragostit si care, ulterior, ajunge sa-i fie iubita. Muzici si faze e o carte simpla, in sensul cel mai bun al cuvintului, neavind o actiune liniara, scenele fiind mai degraba disparate, adica faze din viata lui Tinut, de cind era mic pina la cele mai recente. Astfel, gindurile protagonistului trec de la Hari, la muzica, la ascunzatoarea de tigari, la meciuri de fotbal cu baietii din zona, s.a. Cartea ofera efectiv acces in mintea unui adolescent si in viata de la bloc de acum citeva decenii, totul realizindu-se printr-un stil spontan si printr-un limbaj simplu si natural, specific unui adolescent.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.