Caci asta scrie Palahniuk, nu cosmaruri, ci pilde, fabule (unele povestiri au animale ca personaje) care ascund ceva ce seamana cu morala, fabule ale alienarii in fata conditiei umane sau a societatii postindustriale, consumeriste, dependente de substante, medicamente, droguri. „Lumea e un loc oribil”, „lumea se infrupta din rusine si infringeri”, iar astfel de povesti functioneaza ca un antidot. Povestirea „Expeditia” ar putea fi o arta poetica: personajul de acolo pleaca „in cautarea lui Dumnezeu, in cele mai profane si mai vulgare zone, in adincurile intunecate ale inimii omului”. E mult exorcism in aceste inventii narative in numele ororii. Comice si cinice, scabroase, ofensatoare, emotionante si moralizatoare, povestirile lui Chuck Palahniuk mai au o mare calitate pe linga cea a ingeniozitatii instrumentarului horror, si anume limbajul, un limbaj care slujeste imaginarul cu multa finete. Literatura lui Palahniuk e plina de sugestii si eufemisme. Scenele ororii nu sint niciodata explicite, ci invaluite: oroarea nu se lafaie in pagina, se naste in mintea cititorului. In asta consta arta perversitatii literare a lui Palahniuk. Cei 67 de oameni care au lesinat in timpul lecturilor sale publice au clacat si datorita bunei lor imaginatii. Ca sa nu ti le poti sterge din minte, trebuie ca mai intii sa-si poti imagina descrierile din povestirile astea.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.