Dan Lungu si Amelia Gheorghita „recidiveaza”, dupa Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism, cu un nou volum colectiv, de data aceasta dedicat lumii copilariei. Povestirile sint asezate in ordinea alfabetica a autorilor acestora si fiecare dintre noi poate descoperi intr-o pagina sau alta frinturi din propria copilarie. Nu putem uita asa de usor cadourile venite de la Mos Gerila sau statul la cozi, pentru cumpararea celor necesare gurii, nu putem uita lipsa curentului electric sau chiar prima cravata de pionier. Desigur, cartea merita si o minima prezentare a autorilor, unii cunoscuti publicului, unii doar celor care activeaza in domeniul cultural, altii deloc. Desigur, povestile sint inegale din punct de vedere valoric (unele dintre ele nu mi-au spus nimic) si au mize diferite. Cu toate aceste mici scapari, Cartea copilariilor poate fi considerata, pe drept cuvint, cartea unei generatii, o ilustrare perfecta a copilariei celor trecuti acum de 30 de ani (chiar daca coordonatorii considera, in „Cuvint inainte”, ca nu exista o copilarie standard), marea majoritate a clipelor descrise petrecindu-se undeva in anii ’80 ai secolului trecut, atunci cind comunismul isi arata, in raport cu aproape intreaga populatie, chipul cel mai dur.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.