Muzici si faze ar putea fi foarte usor considerat romanul unei generatii, a celor care si-au trait adolescenta la finalul anilor ʼ70, o generatie care inca se bucura de mici libertati, inainte de marea depresie a anilor ʼ80, cenusii ani ai ceausismului paranoic degraba distrugator de vise. (...)
Asadar, chiar daca este un roman plasat in anii comunismului, nu este nicidecum un roman despre comunism, ci o panorama subiectiva a sfirsitului deceniului sapte, din perspectiva unui adolescent foarte vorbaret care e pasionat de muzica rock si viseaza sa-si cumpere un Maiak si sa traga cit mai multe albume faine. Tinut nu e vreun rebel, nici ceilalti din gasca, dar sint ceva mai altfel, ceva mai educati si mai derbedei in acelasi timp: mai trag cite o tigara, mai baga cite o spirtoasa, mai umbla dupa gagici, mai fac cite un ceai (adica un chef), dar in general viata lor se imparte intre scoala, acasa si citeva alte locuri nu foarte departe de casa, o circiuma, un rond cu fintini arteziene si citeva banci, un parc, citeva terase de bloc, un teren de fotbal. Toata actiunea se desfasoara de simbata pina simbata, in ultima saptamina de scoala, cind se incheie mediile si se fac pregatirile pentru vacanta, pentru o tabara la munte, pentru mare si alte activitati de acest fel.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.