Istanbul Istanbul este un roman ce are in centru deopotriva iubirea fata de un oras privit din multipele unghiuri, dar si puterea povestilor de a aduce in interior lumea inaccesibila de afara, de a atenua suferinta ori de a ajunge la adevaruri incomode. Un doctor, un student, un frizer si un taran batrin sint acuzati de anarhism, intemnitati si torturati consecvent in subteranele Istanbulului. Mintea, obisnuita cu viteza lumii de la suprafata, trebuie sa se adapteze unui alt ritm. Le e greu pina sa se si recunoasca. Nu au la indemna pentru a supravietui decit cuvintele si imaginatia. Dupa modelul Decameronului, in fiecare zi, timp de zece zile, cite unul dintre ei spune o poveste imaginara care se amesteca cu povestea tragica a prezentului in care traiesc, dar si cu povestea propriului trecut, toate integrate in povestea unui Istanbul al zilelor noastre. Din fiecare poveste cresc alte povesti, in subteranele unui oras de poveste. Daca in fundal se proiecteaza monstruos politica, in temnita cresc povesti despre bunatate si iubire.
Granita dintre fictiune si realitate devine foarte fragila. Dincolo de betoane goale, mincarea stricata, durerile torturilor indurate, dincolo de timpul care sta in loc si face totuna ziua cu noaptea, adincindu-se si latindu-se chinuitor, dincolo de oamenii care isi incolacesc talpile desculte ca sa se incalzeasca in celula lunga de doi metri si lata de un metru, traiesc mai ales povestile, dar, ca si Istanbulul, au si ele chipuri diverse.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.