Amintirile unui gentleman bolsevic are in centru povestea unui artist revoltat, sarcastic si plin de umor, crescut la orfelinat si salvat de talentul sau portretistic. Vasile Buliga pe numele lui, artistul, odata devenit celebru, renunta la orice legatura cu trecutul; isi schimba numele si viitorul pare sigur pentru noul Emil Faure. Pina la un Woodstock comunist, organizat strategic de Inviere, cind Nicu Ceausescu primeste o replica spirituala din partea lui Emil. Urmeaza domiciliul fortat, anchetele, interogatoriul, tortura psihologica si o moarte kafkiana. Securistul Ion Scutelnicu, „omul cu cele mai gri sosete din lume”, inventatorul cuvintului „efectiv”, orfanul ajuns tortionarul perfect, este insarcinat cu intimidarea si reeducarea obiectivului. Doar ca, spre disperarea tuturor, artistul nealiniat ramine un Andy Warhol sub comunism. Naratorul parodiaza cu umor lumea comunista, impartind perspectivele cu un sobolan antrenat sa distruga disidentii si cu vocea securistului din notele informative. (…) Aventurile unui gentleman bolsevic este remarcabil prin felul cum radiografiaza triumful si decaderea unei lumi caricaturale, in care orice inceput este dinainte condamnat la un nou carnaval istoric. Un roman efervescent, plin de umor si culori livresti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.