Am citit-o amuzata si, in acelasi timp, am simtit un nod in git, care nu s-a clintit de acolo nici un pic, pe durata celor 350 de pagini. Am avut senzatia ca, in sfirsit, inteleg. Autorul ridica valul si, daca pina atunci, in toata literatura lui, ludicul iti lua ochii, acum registrul s-a schimbat. Foile de ceapa s-au rupt una cite una si in inima dezgolita a lucrurilor sta o viata de om si tragicul unei lumi traite cu o pasiune mareata, in ciuda contradictiilor ei.
Cum faci pace cu trecutul tau? Te schimbi iremediabil sau mimezi atasamente si imbratisezi cauze? Ce si, mai ales, pe cine tradezi? Cine are dreptate? Si unde te asezi dupa ce ai incercat sa nu te apleci cum bate vintul? Nimic nu-i scapa autorului din Viata fictiunii dupa o revolutie.
Scriitorul inventeaza o Atlandida unde locuiesc fiul inexistent, mama fiului inexistent, virstele, memoriile, faptele si intimplarile unui secol, angoasele, adevarurile lui rasturnate, alter ego-ul Oscar Rohrlich, fostul cenzor Reznicek, fantomele prezentului si ale trecutului deopotriva.
Nu-mi amintesc de-o carte mai densa si mai umana decit Viata fictiunii dupa o revolutie a lui Radu Cosasu, in care un scriitor sa faca pace cu propriul trecut. Pe mine m-a tulburat profund pentru felul elegant si transant in care cineva poate sa vorbeasca despre tot ce-a trait si, mai ales, despre ce-a salvat din vremurile in care istoria le-a furat celor mai multi si mintile si sufletele.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.