Este desigur greu sa scrii orice fel de literatura, dar s-ar putea ca romanul sa aiba un grad de dificultate-n plus. Romanul este un gen literar total si totalizator, atotcuprinzator la o adica, incluzind si poetul si povestitorul si dramaturgul si eseistul si psihologul si contabilul si salahorul si felcerul si asa mai departe. Romanul presupune totodata abilitati precum simt plastic, ureche muzicala, capacitate de a nuanta si a asambla structuri narative si stilistice. Romanul este in primul rand o chestiune de compozitie. [...]
Scrierea unui roman, ca si iubirea, este o munca de zi cu zi de care se poate alege in orice clipa praful. Iti asumi riscul de a fi tradat in orice clipa. Elaborarea unui roman bun sau foarte bun presupune un volum de munca enorm, desfasurat constant pe durata unor ani, intr-un ritm mai mult sau mai putin sustinut, specific la o adica fiecarui autor in parte. Ideal ar fi sa scrii zilnic un anumit numar de pagini, in cursul unui anumit numar de ceasuri. Atunci, obligat, de la sine, restul ceasurilor zilei, cind nu scrii, porti in tine materia narativa deja scrisa, reflectind-o in subconstient pe cea pe care urmeaza s-o scrii, ca pe o povara sau comoara, depinde dincotro privesti lucrurile.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.