Pentru cititorii obisnuiti cu histrionismul poetic al Norei, cu extravaganta cu care poezia ei a ocupat mereu (si a generat) spatii bogate, acest nou volum va surprinde prin contrast. Aici nu mai avem dramatismul luxuriant, provocator, din Lebada cu doua intrari, ci o lapidaritate cu aer de colaj spontan, dar nu mai putin acaparant. ascula cum pling parantezele este o carte de o mare discretie a marturisirii poetice si deschide un spatiu in care rigoarea formala, exersata cu asiduitate, nu face decit sa asigure conditiile cele mai prielnice pentru ca jocul cu limbajul, cu bagajul poetic (chiar cu balastul poetic al unei intregi literaturi) sa devina posibil. Este, fara indoiala, un flirt explicit cu dadaismul, in care Nora Iuga redescopera deschideri in continuare tentante. Chiar titlurile din acest volum pot, la o adica, sa lege un intreg poem in maniera dada, iar cititorul curios nu are decit sa parcurga cuprinsul cartii nu ca pe ceea ce este, ci ca pe o pagina cursiva de poezie. E, as zice, surpriza cea mai bine ascunsa din toata cartea, in ton cu discretia care organizeaza regulile acestui joc nou, vesel-trist, in care e loc, dincolo de orice, pentru foarte multa dragoste, pentru o forma de speranta stenica, mai degraba rara in poezia buna.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.