In Negustorul de inceputuri de roman, omul este cuvintul, sfirsitul este inceputul, iubita este poezia. Traducerea senzatiilor in cuvinte care, in cele din urma, invadeaza pina si corpul trecut in nefiinta este, probabil, ultimul prag de trecut in exercitiul poetic al unui scriitor. Universul lui Visniec poate fi decodat prin cheia simbolica a ferestrei, insa lui i se poate analoga si metafora xerox-ului. Daca am fotocopia de mai multe ori povestea scriitorului M., am constata ca ultima copie pastreaza detaliile originalului, insa difera prin surplusul de cerneala tipografica. Aceeasi situatie are loc in fictiunile din jurul scriitorului, in care cuvintele, personajele, cronotopurile dau senzatia ca trec printr-un fenomen de reciclare in interiorul aceluiasi text. Viata lui M. transpare sub ochiul cititorului in cele mai mici detalii, pornind de la fantezia devenita realitate a unei fraze fondatoare, ce i-ar putea garanta la un moment dat Nobelul, continuind cu incercarile sale (auto)fictionale, cu povestea erotica dintre el si Domnisoara Ri si sfirsind cu „scriitorul” Guta, care trimite impulsuri post-mortem masinariei de scris romane la care a ramas conectat.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.