Intr-un context inflamat de suspiciune, frica, miscari extremiste, simplificari mediatice ca reactie la actiunile teroriste, la ascensiunea fanatismului cultural sau religios in Europa, in lume, in apropierea sarbatorilor pascale care, pe de alta parte, indeamna la intelegere, la empatie, la admiratia spiritului de sacrificiu si la iubire, am dat peste romanul semnat de Margaret Mazzantini: Marea, dimineata.
O poveste inedita, cu teme provocatoare, de actualitate, dar si cu o sensibilitate si un mesaj pacifist, care dezvaluie emigrantii in vulnerabilitatea lor deplina. E vorba de un roman structurat pe doua planuri, legate spatial, temporal de un singur martor tacut, simbolic, cea care apropie si desparte in aceeasi masura povestile, protagonistii: Marea Mediterana. (…)
Marea, dimineata este o poveste care subliniaza faptul ca ideea de acasa nu tine cont (doar) de origine si identitati marcate in acte, ci e legata de raportarea particulara pe care o fundamentam cu un mediu, indiferent cit ne e el de strain, din punct de vedere geografic si cultural, la prima vedere, de locul pe care ajungem sa-l respectam si sa-l asumam ca fiind parte din noi, dincolo de categorii si etichete politice si culturale retetate ideologic.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.