J. E.: Sinteti om al marilor, asa incepe descrierea dvs. pe coperta interioara. Ati fost inginer la Flota de pescuit oceanic. Prin urmare, mare parte din povestirile din Pascal deseneaza corabii constituie o viziune asupra propriilor calatorii. Dar o intrebare se naste aproape inconstient: cit este realitate, cit este fictiune in aceasta carte de la Editura Cartea Romaneasca?
R. N.: Pascal deseneaza corabii, cartea la care va referiti, este o suma de experiente personale, derulate in timp, pe mai multe nave, apartinind mai multor flote. Realitate bruta, cum ar veni. Nu am inventat nimic! Cititorul poate sa viseze si sa creada ca e o fictiune. E dreptul, si eventual bucuria lui! (…)

J. E.: Ca cititori infocati, intotdeauna am fost curiosi in legatura cu tabieturile scriitorilor… Cind scrieti, unde scrieti, aveti superstitii in legatura cu scrisul?
R. N.: Povestirile din Pascal deseneaza corabii le-am scris in timp, pe mai multe nave, cu randament satisfacator pe cele „cuminti”, care nu m-au persecutat cu defectiuni multiple si catastrofice. De regula, am scris dimineata, de la 5 la 7, inainte de program, dar si in toiul noptii, cind gaseam in somn rezolvarea unei fraze rebele. Singurul gardian nemilos era stilul, de care nu eram niciodata multumit, de unde si numeroase revizuiri.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.