Poate o carte buna sa te faca sa te simti atit bine, cit si rau, in acelasi timp? Radu Niciporuc, de care, sincer, nu auzisem inainte, a scris opt povestiri, cu cap, coada si miez, ca sa-mi dea lumea peste cap si sa ma puna pe ginduri. Oare nu cumva imi ratez viata in zile asemanatoare, intr-o rutina marginita, pe cind altii, ca el, vad lumea, cunoscind in fiecare zi alta aroma de rasarit, testand nemarginirea apelor? De asta m-am simtit rau citindu-l pe Radu Niciporuc. De ciuda. Ca el are si eu nu. Parte de calatorii infinite, de aventuri asa cum mi le creionau cartile copilariei. Si pina la urma, de har, pentru ca numai unul cu har ar reusi sa aduca asemenea poezie din apa pe hirtie, sa faca proza atit de fermecatoare fara sa sara peste termeni marinaresti, pe care-i foloseste asa cum condimentezi ca sa dai savoare unor bucate. Si da, m-am simtit si bine, in acelasi timp cu starea asta incontrolabila de rau, de angoasa, pentru ca am calatorit macar prin lectura alaturi de Radu Niciporuc si marinarii sai, pe ulite insorite, prin porturi exotice si case de toleranta, am simtit adierea brizei de larg, mirosul apelor, am vazut nenumarate asfintituri si am fost acolo, linga urechea lui Pascal, in timp ce-i oferea lui Odille o rodie.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.