Villa Margareta nu este o carte care sa te lase sa te imprietenesti usor cu ea, dar, odata ce se innoada legatura intre cititor si text, relatia devine indestructibila. O carte densa, de substanta, un roman in care, in filigran, se simte cunoasterea abisurilor omenesti, acumulata de Doina Jela in cele aproape trei decenii de cercetare a istoriei recente si recristalizata intr-o forma literara expresiva si fina. Cititorul este invitat sa priveasca o scena pe care evolueaza suflete absolut diferite unul de celalalt, in complexitatea unei lumi recreate ca un intreg unitar, cu o logica inexorabila. Si sa descopere treptat ca, printr-o alchimie al carei secret nu sta la indemana oricarui minuitor al literelor, creatoarea lor le-a investit cu un fel de similaritate subtila, care te determina sa gindesti ca sint poate fatete ale unuia si aceluiasi suflet omenesc, pe rind curajos si slab, iubitor si tradator, inalt si cazut din inalt. Personaje-pilon, solide, care sustin structura romanului, eroina gratie careia conglomeratul faptelor si sentimentelor se inscrie in realitate, Vlad, Letitia, Digei, Rafael, multe alte prezente care ocupa cite un loc mai marcat sau episodic in economia evenimentelor, dar a caror lipsa ar stirbi ritmul povestirii, se zbat pe trama ultimelor decenii, impletindu-si vietile, iubirile, tradarile si suferintele.
Asa cum spuneam, o carte buna poarta, sublimat in ea, chipul autorului ei. Villa Margareta nu face exceptie. Puternica si delicata, rezervata, dar generoasa si calda, cartea iti devine prietena si stii ca, de-a lungul anilor, o vei regasi cu aceeasi bucurie ca si atunci cind ai citit-o pentru prima oara.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.