A. P.: Cum ati descrie reactiile stirnite de Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui in comparatie cu Medgidia, orasul de apoi? Ati avut senzatia ca cititorii asteptau o noua Medgidie?

C. T.: Eram sigur ca cititorii vor un echivalent al Medgidiei, cu toate povestile de acolo. Dar daca as fi scris Cartea Ciinelui la fel ca Medgidia, as fi obtinut, poate, o carte mai usor de citit, dar mi-as fi reprosat, dupa aceea, ca mi-am stricat romanul de dragul asteptarilor cititorilor, care vor sa te regaseasca, intr-o carte noua, ca pe cel pe care-l stiau, nu sa fii cu totul altfel decit in cea de dinainte. Dar cum cititor sint si eu si mi-am propus, cu multi ani in urma, sa scriu carti pe care mi-ar placea sa le citesc, ma simt mai bine daca raspund mai intii propriilor mele asteptari. Cartea Ciinelui, spre deosebire de Medgidia cu cele peste o suta de capitole si tot atitea povestiri ale ei, e o povestire care n-are decit un singur capitol, ceea ce pe unii i-a contrariat. Cind a aparut Medgidia insa, au fost destui care, la inceput, nu voiau sa accepte ca era vorba de un roman, altfel decit cele de pina atunci. Poate ca si Cartea Ciinelui – desi pare un pic mai greu deocamdata – va fi primita ca un altfel de roman, asa cum am incercat sa fie cind l-am scris. Ma bucur, fireste, cind criticii, in special cei tineri, scriu de bine despre acest roman, sau cind ma suna cite un autor, clasic in viata, sa-mi spuna ca i-a placut cartea mea, la fel cum imi pica prost sa vad cum o carte, nu neaparat asta, pica in malaxorul stupid al luptelor pentru putere din lumea literara. Dar, cum ar zice Radu Cosasu, „Ce putem face, domnule!? Traim sub tirania gustului si a micilor afaceri de intiietate literara!”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.