Cartea lui Alameddine este „aventura” unui singur personaj: Aaliya, traducatoare in limba araba. O femeie de 72 de ani, a carei viata este dedicata in exclusivitate cartilor. Sufletului calator, sufletului purtator de frumusete. Numele femeii se traduce prin „cea superioara, cea de sus”. Prima nascuta a unei mame care se va recasatori dupa moartea tatalui Aaliyei, va avea de indurat privatiunile unei orfane, fara sa fie propriu-zis orfana. Se va casatori de timpuriu, nevoita sa se supuna cutumelor comunitatii, dar relatia maritala nu se consuma nici macar la nivel fizic. Aaliya este o virgina. Vestala cartilor intre care traieste, pentru care traieste. Divortata, fara dorinta de a se mai dedica vreodata unui barbat sau de a avea progenituri, Aaliya „experimenteaza placerea prin carti” intr-o vreme tulbure in care „libanezii experimentau placerea prin singe”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.